NOVICE
FOTOGALERIJA
PROGRAM
O ZBORU
DISKOGRAFIJA
POKROVITELJI
V MEDIJIH
POVEZAVE
KONTAKT
 
 
Novi pevci, dobrodošli!

Prvo slovensko pevsko društvo Lira v svoje vrste prijazno vabi nove člane. Vaje ima zbor v kamniškem Domu kulture ob ponedeljkih in četrtkih od 20. do 22. ure. Dobrodošli pevci vseh starosti, ki radi pojete v moškem zboru in želite sodelovati tudi pri zahtevnejšem programu. In kaj prepevajo Liraši: od slovenskih ljudskih, do umetnih skladb domačih in tujih skladateljev, opernih, zimzelenih in tujih, zdaj tudi waleških pesmi. Od leta 2000 zbor vodi dr. Andrej Misson, skladatelj, organist in docent na Akademiji za glasbo.


Čeprav Kamničanom in tudi okoličanom zbora ni treba posebej predstavljati, pa vseeno nekaj besed, da boste vedeli v kakšno druščino se podajate. Lira, ki v povprečju ves čas šteje od 25 do 30 pevcev, je leta 2012 praznovala že 130 let svojega obstoja in od svojih začetkov (na ustanovnem občnem zboru v gostilni pri Grašaku, pod zgodovinsko hruško, ki je stala v Krautovem vrtu na Šutni v Kamniku) prehodila zanimivo pot. Udeležila se je pomembnih tekmovanj doma in v tujini in dosegla laskava priznanja: omenimo le nekaj zadnjih, kot so mednarodno tekmovanje v Rivi del Garda (Italija), v Saarbrücknu (Nemčija), v Arezzu, Mariboru ... Leta 2004 pa je Lira kot prvi evropski celinski zbor izjemno uspešno nastopila na mednarodnem festivalu waleških pevskih zborov v Royal Albert Hallu v Londonu, kamor je bila ponovno povabljena v letu 2008. Oktobra 2006 pa so pevci na mednarodnem tekmovanju 20. Praga Cantat žirijo prepričali z odličnim nastopom in osvojili srebrno priznanje. Zaradi uspešnega sodelovanja na waleških festivalih so nas v juliju 2012 povabili na prireditev pred odprtjem Olimpijskih iger v Londonu.

Znan slovenski pregovor pravi, da kdor poje, ne misli slabo, vi pa ne razmišljajte predolgo, ampak če imate kaj pevskih izkušenj in vas razganja od navdušenja nad prepevanjem, preprosto pridite na vajo!

LIRAŠI