NOVICE
FOTOGALERIJA
PROGRAM
O ZBORU
- zgodovina
- dirigenti
- sedanji člani
DISKOGRAFIJA
POKROVITELJI
V MEDIJIH
POVEZAVE
KONTAKT
 
  Umetniški vodja: prof. dr. Andrej Misson

Skladatelj resne glasbe dr. Andrej Misson se je rodil
2. avgusta 1960 v Novem mestu, sedaj živi v Škofji Loki.
Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je leta 1987 končal študij kompozicije in dirigiranja, na isti ustanovi pa je pod mentorstvom Daneta Škerla tudi magistriral (1995) in doktoriral (1997).
Večino svoje delovne energije usmerja v teoretično in pedagoško delo. Misson je raziskovalec in strokovnjak na področju kompozicijske tehnike kontrapunkt. Je doktor znanosti glasbene teorije, docent na Akademiji za glasbo
za kontrapunkt, poustvarjalec na orglah, klavirju, čembalu, zborovodja in udeleženec simpozija Slovenski glasbeni
dnevi. Poleg tega se ukvarja z računalništvom v glasbi
(z notacijo) in z glasbeno psihologijo. Je tudi član odbora za zaščito avtorskih pravic pri SAZASU.
Kljub obilici dela od leta 2000 z velikim veseljem vodi moški zbor Prvega slovenskega pevskega društva LIRA iz Kamnika. Z LIRO je uspešno nastopil na mednarodnih festivalih v Londonu in v Pragi, zanjo piše priredbe in komponira.
Svoje prvo glasbeno delo je napisal leta 1975, do danes pa jih je nastalo okrog 70. Njegova najbolj znana dela so Letni časi na besedilo Josipa Murna za mešani zbor; moteti Ave Maria, Pater noster, Magnificat, Iubilate deo, Ave maris stella za mešani zbor; Toccata, Aria, Finale za orgle; variacije V nebesih sem doma za orgle; Trio za flavto, čelo in klavir; Glasba za godala ... Njegovo glasbo med drugim izvajajo Komorni zbor RTVS, Slovenski komorni zbor, Ljubljanski madrigalisti, Peter den Ouden, Renata Bauer, Jože Banič, Melita Osojnik, Matej Zupan ... Sodeloval je na Mladinskem pevskem festivalu v Celju, Festivalu Križanke, na Evropskem mesecu kulture in Naši pesmi v Mariboru.

prejšnji umetniški vodje